Panna cotta van Ursula Ferrigno

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker, of meer naar smaak
  • 8 druppels vanille-essence
  • 2 theelepels agar-agar of 1 theelepel poedergelatine

Bereiden

Doe de slagroom, de suiker en de vanille-essence in een pan en laat alles 2-3 minuten zachtjes koken.

Los de agar-agar op in 2 eetlepels warm water. Klop dit mengsel goed door de slagroom.

Schenk het mengsel in een kleine schaal of in eenpersoonssoufflévormpjes. Laat het 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Persoonlijke noot

'Dit nagerecht wordt vooral in Noord-Italië gegeten, waar veel zuivelproducten worden gebruikt. Het is erg machtig, daarom zijn de porties klein. Ik vind het heerlijk met een puree van in cognac en citroensap geweekte abrikozen.' - Ursula Ferrigno

Kookboek

Het recept 'Panna cotta van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek...

La Dolce Vita

Ursula Ferrigno

Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Panna cotta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!