![](/i/recepten/kookboeken/2008/la-dolce-vita/panna-cotta-ursula-ferrigno-500.jpg)
Panna cotta van Ursula Ferrigno
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker, of meer naar smaak
- 8 druppels vanille-essence
- 2 theelepels agar-agar of 1 theelepel poedergelatine
Bereiden
Doe de slagroom, de suiker en de vanille-essence in een pan en laat alles 2-3 minuten zachtjes koken.
Los de agar-agar op in 2 eetlepels warm water. Klop dit mengsel goed door de slagroom.
Schenk het mengsel in een kleine schaal of in eenpersoonssoufflévormpjes. Laat het 2-3 uur in de koelkast opstijven.
Persoonlijke noot
'Dit nagerecht wordt vooral in Noord-Italië gegeten, waar veel zuivelproducten worden gebruikt. Het is erg machtig, daarom zijn de porties klein. Ik vind het heerlijk met een puree van in cognac en citroensap geweekte abrikozen.' - Ursula Ferrigno
Kookboek
Het recept 'Panna cotta van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2008/cover-la-dolce-vita-kl.jpg)
La Dolce Vita
Ursula Ferrigno
Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder
© Tirion Uitgevers