Stoofperen (klassiek)

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 2½ eetlepel citroensap
  • ½ kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 4 peren, bijvoorbeeld Gieser Wildeman

Bereiden

Verhit de suiker met 750 ml water in een pan die zo groot is dat de peren er rechtop in kunnen staan, al roerend op laag vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop aan de kook komen en voeg er citroensap, kaneel, kruidnagel en vanille aan toe.

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren rechtop in de pan, leg het deksel op de pan en pocheer ze 30-45 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Leg ze in schaaltjes en laat de siroop iets inkoken.

Schep wat van de siroop over de peren en serveer ze warm of koud, met slagroom of mascarpone.

Kookboek

Het recept 'Stoofperen (klassiek)' is afkomstig uit het kookboek...

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Stoofperen recept tips

Reacties op dit recept

  • bibiLekkere peertjes! Wel iets zoet. Misschien wat minder suiker toevoegen. Ik serveerde dit met ijs, maar dat vond ik toch wat teveel van het goede. Misschien is dit lekkerder met een zoutje erbij... kaas oid.

    • MarliesIk doe er geen suiker in. Voor mij en mijn kroost voldoende zoet!

    reageren

  • LydiaHeerlijk, zeker als je er een beetje bessenlikeur bij doet. Het siroopje was ook een succes, in een bakje bewaren en door de vla. mjammie

    reageren

  • willemLekker recept maar enorm zoet, ik ga volgende keer proberen met de helft aan suiker, zien of dat beter Is.

    • MarliesGeen suiker en het is zoet genoeg.

    reageren

  • NellekeMaakte het met bessensap en wat water. En kaneel en kruidnagel. Lekker fris.

    reageren