Tiramisu met aardbei

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 8 eetlepels Limoncino (Italiaanse citroenlikeur)
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lange vingers
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd

Bereiden

Snijd 200 g aardbeien in plakjes, leg deze op een bord en bestrooi ze met de poedersuiker en 2 eetlepels Limoncino. Laat ze zo 10 minuten staan.

Zeef de aardbeien en vang het vocht op. Meng het vocht met de yoghurt en mascarpone.

Leg wat aardbeiplakjes op een bordje en bedek ze met een beetje mascarponemengsel.

Besprenkel 2 lange vingers ruim met de likeur en leg ze op de aardbeien. Bedek ze met een beetje mascarponemengsel en leg hier nog wat plakjes aardbei op.

Dek af met het mascarponemengsel, een aardbei en wat pijnboompitjes. Maak zo nog 3 tiramisutaartjes.

Waardeer dit recept (27 stemmen)

Tiramisu recept tips

Reacties op dit recept

  • saskiaMen was hier wel van onder de indruk. Ik vond hem zelf ook lekker fris en niet te zoet

    reageren

  • MarikeEcht heeeel erg lekker, vooral als je goede zoete aardbeien gebruikt.

    reageren

  • HhmDit was echt geslaagd, vrienden waren onder de indruk. hhm

    reageren

  • baharKan iemand mijn uit leggen hoe het moet, in het recept staat: zeef de aarbeien en vang het vocht op meng het vocht met de yoghurt en mascarpone. Alvast bedankt.

    reageren

  • amyAls je er geen alcohol in mag doen, wat kan je dan gebruiken? Iets van een siroop of zo of citroensap met water en een beetje suiker bv?

    reageren

  • anneliesDa versta ik niet!! Eerst moet je je aardbeien zeven. En daarna moet je ze in plakjes leggen. Hoe kan ik nu mijn aardbeien in plakjes leggen terwijl die gezeefd zijn!

    reageren

  • riemkeHij is heerlijk maar in plaats aardbei zeven doe ik aardbei bessen gelei door de mascarponeyoghurt.

    reageren

  • AnneguusVolgens mij wordt met 'zeven' bedoeld: doe in een zeef en vang het vocht op.

    reageren