Tiramisu met aardbei
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 4 eetlepels poedersuiker
- 8 eetlepels Limoncino (Italiaanse citroenlikeur)
- 100 g Griekse yoghurt
- 250 g mascarpone
- 100 g lange vingers
- 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
Bereiden
Snijd 200 g aardbeien in plakjes, leg deze op een bord en bestrooi ze met de poedersuiker en 2 eetlepels Limoncino. Laat ze zo 10 minuten staan.
Zeef de aardbeien en vang het vocht op. Meng het vocht met de yoghurt en mascarpone.
Leg wat aardbeiplakjes op een bordje en bedek ze met een beetje mascarponemengsel.
Besprenkel 2 lange vingers ruim met de likeur en leg ze op de aardbeien. Bedek ze met een beetje mascarponemengsel en leg hier nog wat plakjes aardbei op.
Dek af met het mascarponemengsel, een aardbei en wat pijnboompitjes. Maak zo nog 3 tiramisutaartjes.