Yoghurtijs met blauwe bessen

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,1
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g blauwe bessen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 100 g suiker
  • 300 ml yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • wafeltjes voor garnering

Bereiden

Houd 50 g bessen apart voor garnering. Pureer de bessen met de staafmixer of in een blender. Meng de bessenpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het bessen-yoghurtmengsel.

Schenk het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en laat dit 30 minuten bevriezen. Schep het ijs daarna door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na 1 uur en laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen.

Serveer bolletjes ijs gegarneerd met blauwe bessen en wafeltjes.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Bron

Het recept 'Yoghurtijs met blauwe bessen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna-Mari West | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Yoghurtijs recept tips

Reacties op dit recept

  • rosanneJammmmmmmie!!! Erg goed gelukt en niet te zoet! Wel volle yoghurt gebruikt, dit is iets romiger... Ook wat vaker door geroerd, zodat je mooi 'glad' ijs krijgt... Echt een heel fijn toetje!

    reageren

  • EllaEcht heel lekker !!! Volle yoghurt gebruikt... Echt lekker maar je moet wel vroeg beginnen maar echt heel lekker en het moet langer in de vriezer.

    reageren

  • glijkt me heerlijk,ik hou so wie so van yoghurt...dus...

    reageren

  • WilKan je de suiker ook vervangen door zoetstof? Dan is het met veel minder koolhydraten.

    reageren