Yoghurtijs met gemengde bessen
- 8 personen
- 10 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g romige yoghurt (mag mager zijn)
- 500 g verse dikke custard (volg de aanwijzingen op de verpakking)
- 500 ml gemengde bessenjam
Bereiden
Meng yoghurt, custard en jam goed door elkaar. Giet alles in een plastic bak met deksel en zet hem 1½ uur in de vriezer, tot het ijs gedeeltelijk bevroren is.
Schep de inhoud in de keukenmachine en meng alles nog eens goed door elkaar. Doe het ijsmengsel terug in de bak en zet die opnieuw in de vriezer tot je het ijs gaat gebruiken. Schep het in mooie ijshoorntjes.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Yoghurtijs met gemengde bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Jam
Ghillie James
In 'Jam' rekent Ghillie James af met ouderwetse manieren van inmaken. Je eigen jam, confituur en chutney maken is leuk en makkelijk! Ze beschrijft per seizoen het fruit... lees verder
© Uitgeverij Becht