Yoghurtijs met gemengde bessen

  • 8 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g romige yoghurt (mag mager zijn)
  • 500 g verse dikke custard (volg de aanwijzingen op de verpakking)
  • 500 ml gemengde bessenjam

Bereiden

Meng yoghurt, custard en jam goed door elkaar. Giet alles in een plastic bak met deksel en zet hem 1½ uur in de vriezer, tot het ijs gedeeltelijk bevroren is.

Schep de inhoud in de keukenmachine en meng alles nog eens goed door elkaar. Doe het ijsmengsel terug in de bak en zet die opnieuw in de vriezer tot je het ijs gaat gebruiken. Schep het in mooie ijshoorntjes.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Yoghurtijs met gemengde bessen' is afkomstig uit het kookboek...

Jam

Ghillie James

In 'Jam' rekent Ghillie James af met ouderwetse manieren van inmaken. Je eigen jam, confituur en chutney maken is leuk en makkelijk! Ze beschrijft per seizoen het fruit... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Yoghurtijs recept tips

Reacties op dit recept

  • gzo lekker,ijs,o o wat lekker.

    reageren