Yoghurtijs
- 5 personen
- 55 min
- waardering 8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 g fijne tafelsuiker
- 250 ml crème fraîche
- 500 g yoghurt
Bereiden
Klop de eieren met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Breng in een pan de crème fraîche aan de kook. Giet hem al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel. Giet het mengsel terug in de pan en zet op een heel laag vuur als voor een crème anglaise (custard). Laat zachtjes sudderen (niet laten koken) tot het mengsel dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen.
Giet de custard in een kom en laat hem afkoelen, waarbij je af en toe roert. Dek de kom af en zet hem dan minstens 4 uur in de koelkast.
Schep de yoghurt door de koude custard. Giet de custard in de kom van de ijsmachine (die van tevoren al 12 uur in de diepvries heeft gestaan). Zet de kom in de ijsmachine. Zet de machine aan en laat 20 tot 25 minuten draaien tot het ijs romig en glad is.
Extra benodigd
IJsmachine
Tip
Serveer met verse aardbeien wanneer die in seizoen zijn. Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel ze met wat druppels balsamicoazijn. Laat de aardbeien 5 minuten weken en serveer ze dan met een paar schepjes yoghurtijs.
Kookboek
Het recept 'Yoghurtijs' is afkomstig uit het kookboek...
De ijsmachine
Philippe Lusseau
Zelf een heerlijke aardbeiensorbet, meloensorbet of chocoladeroomijs maken. Met een ijsmachine doe je dat allemaal zelf en nog veel meer. Roomijs met wortel of... lees verder
© Good Cook