Coquilles aan vanillestokjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 12 mooie, verse coquilles
  • 6 vanillestokjes
  • 50 ml olijfolie
  • het sap van 1 limoen
  • 12 dunne plakjes gedroogde ham

Bereiden

Spoel de coquilles snel onder de koude kraan en dep ze daarna goed droog met keukenpapier.

Snijd met een klein, scherp mes de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap er het zaad uit en doe het in een kom. Voeg de olijfolie en het limoensap toe. Strooi er wat zout en peper over en klop lichtjes met een vork. Schep de coquilles om met het olijfoliemengsel en laat ze ongeveer 15 minuten marineren.

Wikkel een plakje ham om elke coquille en steek er vervolgens een gehalveerd vanillestokje door. Zorg dat je het stokje door de vouwnaad van de ham steekt, zodat de ham tijdens het stomen niet loslaat. Leg 3 coquilles aan stokjes op elk bord.

Zet de stoompan op het laatste moment in het midden van de tafel. Laat je gasten zelf hun coquillespiesjes in de pan stomen. Dat duurt 3 tot 4 minuten.

Variatietip

Je kunt de gedroogde ham vervangen door dunne plakken gerookte zalm.

Kookboek

Het recept 'Coquilles aan vanillestokjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het stomen boek

Jean-Charles Karmann

Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Coquilles recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!