Gegrilde dorade met taugé en peterseliesaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g taugé
  • 25 ml rijstazijn
  • 10 ml sojasaus
  • 200 ml sojamelk
  • 50 g peterseliepuree
  • 4 doradefilets van elk 150 g (verwijder de graten)

Voorbereiden

Maak de taugé schoon en meng deze met de rijstazijn en sojasaus in een kom. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiden

Warm voor de peterseliesaus de melk met de peterseliepuree in een kookpan. Kruid met peper en zout en mix tot een gladde saus. Klop de saus tot een schuimig geheel.

Grill de doradefilets in ca. 10 minuten gaar. Keer ze halverwege. Laat de gemarineerde taugé uitlekken en schik op een bord. Leg er de gegrilde dorade op en werk af met de saus. U kunt de saus ook apart in een glaasje serveren.

Variatietip

Dit recept is ook heel lekker met zeebaars. In het seizoen kunt u de taugé vervangen door hopscheuten.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde dorade met taugé en peterseliesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Een snuifje kruiden

Benjamin Collombat

Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Dorade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!