Doradefilet met gazpachosaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vis

bevat per portie

  • 485 kcal
  • 32 g eiwit
  • 34 g vet
  • 13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g kleine trostomaten
  • 2 eetlepels sherryazijn of witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 125 ml olijfolie
  • ½ komkommer
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 4 doradefilets met huid van 150 g
  • 50 g volkoren meel

Bereiden

Snijd de tomaten in stukken en pureer ze met de azijn en suiker in de keukenmachine. Voeg al draaiende 75 ml olijfolie toe. Wrijf de tomatensaus boven een kom door een fijne zeef en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en smoor de paprikablokjes zachtjes beetgaar. Strooi er wat zout en peper over.

Bestrooi de doradefilets aan de kant zonder vel met zout en peper en wentel de filets door het volkoren meel. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de doradefilets er op de velkant in. Bak deze kant 4-6 minuten tot het vel mooi knapperig is. Keer de filets en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin, dorade is het lekkerst als de filets net gaar zijn.

Schep de gazpachosaus op vier borden en leg de doradefilets erin, met de velkant naar boven. Strooi de blokjes komkommer en paprika eromheen. Je kunt dit gerecht nog garneren met lamsoren vermengd met blaadjes waterkers. Overgiet de lamsoren in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Meng de afgekoelde blaadjes luchtig met waterkers en leg op elk bord een toef van deze salade midden op de doradefilet.

Extra benodigd

Keukenmachine

Vervangende vis

Rode mul, zeebaars.

Kookboek

Het recept 'Doradefilet met gazpachosaus' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Dorade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!