Tijgergarnalen met sugarsnaps en broccoli

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 190 kcal

Ingrediënten

  • 100 g sugarsnaps
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 250 g (diepvries) tijgergarnalen, ontdooid
  • 1-2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus

Bereiden

Kook de sugarsnaps en broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember tot het lekker gaat ruiken. Schep de sugarsnaps, broccoli en bosui erbij en roerbak 2 minuten.

Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met chilisaus en sojasaus en warm nog even door. Lekker met pandanrijst.

Kookboek

Het recept 'Tijgergarnalen met sugarsnaps en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Garnalen recept tips

Reacties op dit recept

  • NickErg lekker en makkelijk te bereiden.

    reageren