Broodje haringsalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 600 kcal
  • 26 g eiwit
  • 22 g vet
  • 75 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 zoute haringen, in reepjes
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • mespunt mosterd
  • 4 pistolets, baguettes of kleine stokbroodjes, aan de bovenzijde ingesneden
  • 1 gekookte biet, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Bereiden

Schep de haring, appel, sjalotje, verse gemalen peper en avocado door elkaar. Meng het citroensap met olie en mosterd en schep deze dressing door de haringsalade.

Vul de broodjes met de salade, verdeel de blokjes rode biet erover en bestrooi ze met peterselie.

Variatietip

De bietjes kunnen ook door de salade gemengd worden.

Vervangende vis

Gerookte paling, gerookte forel

Kookboek

Het recept 'Broodje haringsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Haring recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!