Haringtartaar op roggebrood

  • 6 stuks
  • 10 min
  • waardering 8
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 110 kcal
  • 7 g eiwit
  • 4 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 1 eetlepel fijngehakt peterselie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels zure room
  • 3 sneetjes donker roggebrood

Bereiden

Verwijder de staartjes van de haringen. Snijd de vis in zeer kleine stukjes. Meng er de helft van de peterselie en het sjalotje door.

Meng de mosterd met crème fraîche en zwarte peper.

Snijd de roggesneetjes diagonaal door. Besmeer ze met het mosterd-roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.

Bron

Het recept 'Haringtartaar op roggebrood' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Haring recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!