Octopus met kersen

  • 4 personen
  • 180 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 octopus
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 g gemberwortel
  • 40 g sjalot
  • 100 ml rijstazijn
  • 1 eetlepels suiker
  • 500 ml kersensap
  • 1 kropje sla
  • 12 kersen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Laat de octopus door je visverkoper schoonmaken. Spoel hem goed schoon met koud water, laat uitlekken en leg hem ten minste 48 uur in de diepvries.

Laat de octopus ontdooien en kook hem ongeveer 3 uur in een grote pan water met een beetje zout, de rozemarijn en laurier. Laat hem uitlekken en afkoelen. Snijd de octopus in stukken.

Schil de gemberwortel, pel de sjalot en snijd ze in blokjes. Verwarm de gember, sjalot, rijstazijn en suiker in een braadpan en laat het vocht vrijwel helemaal inkoken. Voeg het kersensap toe, laat tot een kwart inkoken en zeef de saus. Laat afkoelen.

Was de sla. Snijd de kersen in vieren. Meng in een kom de octopus, sla, stukjes kers, olijfolie en het ingekookte kersensap. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Kookboek

Het recept 'Octopus met kersen' is afkomstig uit het kookboek...

Vis

Gaël Orieux

'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld... lees verder

© Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Inktvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!