Kabeljauw met notensaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

bevat per portie

  • 660 kcal
  • 35 g eiwit
  • 53 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 g tomaten, in kleine blokjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 125 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 kabeljauwfilet (à ca. 150 g)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt

Bereiden

Verhit 3 lepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomaat en chilipoeder toe en bak het geheel nog 3 minuten. Roer de hazelnoten en pijnboompitten door de saus en voeg 250 ml water toe en 2 theelepels zout. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukken vis in ca. 8 minuten goudbruin en net aan gaar. Roer de peterselie en de munt door de notensaus en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de stukken vis in de saus en laat ze nog 5 minuten heel zachtjes sudderen. Lekker met rijst.

Bron

Het recept 'Kabeljauw met notensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!