Kabeljauw met prei en creamsherry van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 dikke eetlepels boter (of ganzenvet, lekker!)
  • 2 flinke preien, zonder het donkergroen, in zeer dunne plakjes
  • 4 moten kabeljauwrug van ruim 100 g
  • scheutje cream sherry of Pedro Ximenez sherry

Bereiden

Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en doe er de prei bij, wat zout en 2 eetlepels water. Dek af en laat op laag vuur 15 minuten smoren. Hussel tussentijds een keer om.

Zout de stukken kabeljauw goed, laat even staan. Droog ze af en bak ze op half laag vuur in de resterende boter, 6 minuten totaal moet genoeg zijn. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Giet de sherry in de vispan, laat goed bruisen en roer. Leg de kabeljauw erin terug, bestrooi met peper en serveer de kabeljauw met de prei.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Kabeljauw met prei en creamsherry van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Kleyns columns

Onno Kleyn

Eindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaOnno, kunnen we dit boek ook bij je bestellen? Groet, Carla Vellinga

    reageren