Krabkoekjes met paprika-chilidip

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud wittebrood
  • 300 g krab (blik), uitgelekt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 geroosterde rode paprika's (pot)
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Meng in een kom de krab met de uisnippers, het broodkruim, het ei, het bieslook en zout en peper. Vorm van het mengsel 20 platte koekjes.

Pureer (met staafmixer of keukenmachine) de paprika's met de chilisaus tot een gladde saus.

Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de krabkoekjes in 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Serveer de koekjes met de paprika-chilidip.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Krabkoekjes met paprika-chilidip' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Studenten

diverse auteurs

'Kook ook Studenten' is het ideale cadeau voor een kind dat op kamers gaat. Met handige budgetrecepten voor doordeweeks, gezonde meeneemlunches voor naar... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!