Makreelsalade met appel en selderij

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 400 kcal
  • 34 g eiwit
  • 22 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • mespuntje paprikapoeder
  • 50 g walnoten
  • ½ krop friséesla of ijsbergsla, in smalle repen
  • 4 gerookte makreelfilets, in brede stukken

Bereiden

Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes.

Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap en rasp, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar. Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel.

Verdeel de sla over vier coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes. Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood.

Variatietip

Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood.

Vervangende vis

Haring, gerookte paling, gerookte forel, gerookte heilbot

Kookboek

Het recept 'Makreelsalade met appel en selderij' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!