Gebakken ansjovis met oregano

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • bloem voor het korstje
  • 1 kg verse ansjovis, schoongemaakt en ontgraat
  • olijfolie voor het bakken
  • 2 tenen knoflook, kleingesneden
  • 1 rode chilipeper, kleingesneden
  • 2 eetlepels verse oregano, kleingesneden
  • 1 eetlepel peterselie, kleingesneden
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 200 g kerstomaatjes, kleingesneden

Bereiden

Verdeel de bloem over een grote schaal, haal er de ansjovisjes door en zorg dat ze allemaal goed met bloem bedekt zijn. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de visjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bedek de bodem met een laag gebakken ansjovis. Bestrooi ze met de knoflook, chilipeper, oregano en peterselie, doe er het laurierblad bij en bak alles een paar minuten; schud vaak aan de pan.

Bedruppel de ansjovis met de azijn en laat hem verdampen. Doe er de tomaatjes en een mespunt zout bij. Bak 10 minuten of tot de tomaten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en dien de ansjovis warm of koud op.

Opmerking

Hier komen drie traditioneel-Calabrische ingrediënten samen: kakelverse ansjovis, gedroogde wilde oregano en warme, pittige rode chilipeper. Zo krijg je een simpel maar onvergetelijk gerecht.

Kookboek

Het recept 'Gebakken ansjovis met oregano' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel per regio

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel per regio' neemt je mee op een culinaire reis door de 20 streken van Italië. Ontdek van elke regio de unieke ingrediënten en traditionele gerechten voor antipasti, primi, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!