Gebakken scheermessen met gerookte boter

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg scheermessen
  • 4 tenen knoflook, grofgesneden
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • scheut witte wijn
  • 100 g gerookte Bordier boter

Bereiden

Bak de scheermessen in een hete pan en voeg onmiddellijk de knoflook, de kruiden en een snufje peper toe. Blus met de witte wijn en dek de pan af met een deksel gedurende 1 minuut tot de scheermessen open staan.

Haal de pan van het vuur en voeg de gerookte boter toe. Dek de pan opnieuw af en laat een 1 minuut staan alvorens te serveren.

Kookboek

Het recept 'Gebakken scheermessen met gerookte boter' is afkomstig uit het kookboek...

Eat this fish

Hendrik en Kamiel Buysse

Meet the fabulous Blendbrothers! Geboren en opgegroeid in Zeeland blenden broers Hendrik en Kamiel Buysse moeiteloos hun voorliefde voor super originele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!