Tarbot met champignons en artisjokken

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g kleine witte champignons, in plakjes
  • 6 bodems van kleine artisjokken, in plakjes
  • sap van 2 citroenen, gezeefd
  • 1,2 kg tarbotfilets
  • 1½ theelepel milde kerrie
  • 70 ml olijfolie
  • 120 ml visbouillon
  • 50 g boter

Bereiden

Verhit de oven tot 200 °C  (stand 6).

Doe de plakjes champignons en artisjokken in een kom, roer er het citroensap door en dek de kom met plasticfolie af.

Strooi de kerrie over de filets en wrijf het poeder in het visvlees. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de helft van de olie in een vlamvaste stoofschaal op niet te hoog vuur. Bak de filets in 1-2 minuten aan beide kanten bruin. Zet de pan zonder deksel 5 minuten in de oven. Haal de filets eruit en verwijder het vel. Leg ze op een schaal en houd ze warm.

Giet visbouillon in de pan en verhit hem al roerend. Roer er de boter door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Laat de champignons en artisjokken uitlekken en bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin; roer af en toe. Haal de pan van het vuur. Schep de groenten over de filets, overgiet ze met de saus en dien ze direct op.

Extra benodigd

Plasticfolie

Variatietip

Alternatief voor tarbot: griet of heilbot.

Kookboek

Het recept 'Tarbot met champignons en artisjokken' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Vis

diverse auteurs

De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel van... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!