Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 400 g gekookte, gepelde mosselen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 4 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken. Doe de azijn met de olijfolie, honing, mosterd, peper en zout in een kom en klop tot een dressing. Maak de plakken komkommer aan met de dressing.

Bestrooi de mosselen met peper en zout en wentel ze door de bloem (bijvoorbeeld in een zeefje). Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosselen op hoog vuur krokant. Voeg de lente-uitjes toe en bak nog even kort.

Verdeel de komkommersalade over de borden, schep in iedere salade een eetlepel Boursin verdeel daarna de mosselen over de borden. Garneer met de kerstomaatjes.

Bron

Het recept 'Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!