Mosselen met venkel en pastis

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 venkel, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 100 ml pastis (anijslikeur)
  • 100 ml light room, 8% vet
  • 1 bosje dille, gesnipperd

Bereiden

Spoel de mosselen grondig in koud water.

Doe ze in een grote kom en doe er de venkel en de knoflook bij. Voeg er de pastis aan toe en schud even met de pan.

Zet op een hoog vuur met een deksel op de pan. Schud tussendoor nog even op. De mosselen zijn klaar als ze open zijn.

Giet er de room bij en laat even opwarmen. Voeg er ten slotte de gesnipperde dille aan toe en schud nog eens goed op.

Kookboek

Het recept 'Mosselen met venkel en pastis' is afkomstig uit het kookboek...

Feel good met weightwatchers

Hilde Smeesters

'Feel good met weightwatchers' geeft je op een eenvoudige manier inzicht in de dimensies EET, BEWEEG en LEEF en hun onderlinge samenhang. Met 150 recepten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!