Oesters gegratineerd met camembert

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 camembert, zonder korst en in stukjes
  • grof zeezout
  • 24 oesters
  • 4 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Laat de sjalot in een steelpannetje even smoren in de witte wijn.

Strooi de stukjes camembert in de pan met de sjalotsnippers. Laat de kaas op heel laag vuur smelten. Strooi er royaal versgemalen peper over en zet de saus even weg.

Verwarm de oven voor tot 240 °C.

Strooi een bedje van grof zeezout op een bakplaat. Leg de oesters op dit zoutbedje.

Schep op elke oester 1 eetlepel van de camembertsaus en schuif de bakplaat in de hete oven. Bak de oesters 10 minuten, of tot de kaas gegratineerd is. Serveer dit gerecht meteen.

Tip

Gebruik voor dit recept bij voorkeur een gerijpte camembert met een romige binnenkant.

Kookboek

Het recept 'Oesters gegratineerd met camembert' is afkomstig uit het kookboek...

Crumbles en gratins

diverse auteurs

Crumbles en gratins: een heerlijk krokant kruimellaagje met daaronder een verrukkelijke, zachte en smeuïge vulling. In dit boek vind je de heerlijkste recepten voor... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Oesters recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!