Crostini met gerookte paling en komkommer

  • 12 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 55 kcal

Ingrediënten

  • 1 (afbak)stokbrood, schuin in 12 lange, dunne plakken
  • 1 komkommer
  • 200 g gerookte paling, in schuine reepjes van 1 cm breed
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering
  • sap van 1 limoen
  • (Japanse) sojasaus

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken stokbrood op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.

Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12 lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog.

Meng de palingreepjes in een kom met de uiringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap.

Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over. Garneer met toefjes dille.

Extra benodigd

Keukenpapier

Bron

Het recept 'Crostini met gerookte paling en komkommer' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Paling recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!