Gerookte paling met mierikswortelmousse

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 265 kcal

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • sap van ½ citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 1½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 125 ml slagroom
  • 150 g gerookte paling, in stukjes van 2-3 cm
  • 1 kleine trostomaat, zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • 4 toefjes zeekraal of waterkers

Bereiden

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten. Los de gelatine al roerende op in het vocht.

Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt. Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper.

Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.

Meng de stukjes paling met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal. Lekker met lange repen vers geroosterd brood.

Bron

Het recept 'Gerookte paling met mierikswortelmousse' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Paling recept tips

Reacties op dit recept

  • FrederikIk ben van plan dit recept zeker te gaan maken. Is weer eens totaal wat anders. Ik verheug me er zeer op.... ??

    reageren

  • AnnieIk ga dit zeker maken met de Kerst. Waarschijnlijk ga ik dit presenteren op een rechthoekig bord en maak ik van de mousse quenelles. Lijkt me leuk als presentatie.

    reageren