pangasiusfilet recepten

recept
waardering
Pangasiusfilet

Pangasiusfilet

Pangasius is een nieuwkomer. Deze meervalachtige zoetwatervis kwam een aantal jaar geleden op de markt als alternatief voor kabeljauw. Pangasius wordt gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam en ook op andere plaatsen in Azië. Het voer bestaat uit rijst, groenten, bananen(!) en vis. De vis wordt ter plekke in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd.

Naamsverwarring

De neutrale smaak van pangasius lijkt op die van zeetong, maar is net wat vlakker. Vandaar dat je soms de verwarrende naam 'Aziatische of Vietnamese tong' tegenkomt. Pangasius wordt soms ook ten onrechte panga genoemd, dat is echter een heel andere vissoort (een Zuid-Afrikaanse zeekarper).

Pangasiusfilet recept tip

Lekker snel en makkelijk: gebakken pangasius met mosterdsaus.

[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Share

    Share

    In 'Share' deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit het kookatelier 'de Keuken van Greendelicious', geïnspireerd... bekijk 'Share'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

  • Kookboek All-day bowls

    All-day bowls

    Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in 'All-day bowls' is het de hele dag genieten! Het boek is geïnspireerd op... bekijk 'All-day bowls'

bekijk alle kookboeken