Roodbaars recepten
-
tip
Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
Vis, 40 min 7,2
-
tip
Gegrilde roodbaars op kruidencouscous
Vis, 25 min 8,1
-
Caribische roodbaars uit de oven
Vis, 55 min 7,8
-
Gegrilde roodbaars met geitenkaas en spinazie
Vis, 20 min 7,3
-
Gegrilde roodbaars met pijnboompitten
Vis, 20 min 7,0
-
Roodbaars met citroen, gesmoorde venkel en bietenpuree
Vis, 50 min 7,5
-
Roodbaars met venkel en pastis
Vis, 30 min 7,8
-
Roodbaars op risotto met eekhoorntjesbrood en cantharellen
Vis, 30 min 6,2
Roodbaars
Roodbaars is een helrode of oranje-rode vis van 35-55 cm. Jonge roodbaars leeft langs de kust van Schotland en in de fjorden van Noorwegen. Volwassen vissen leven in groepjes in de Noord-Atlantische Oceaan en voeden zich met garnalen en haring. Roodbaars heeft harde schubben en stekels die een giftige stof kunnen afscheiden en wordt daarom altijd gefileerd verkocht. De roze-witte filets zijn stevig, matig vet en fijn van smaak.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Gayvoronskaya_Yana | Shutterstock.com ]