Gegrilde sardines met olijfolie en zeezout

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 12 schoongemaakte, geschubde sardines
  • 200 g grof zeezout
  • voor de marinade
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 snufjes fleur de sel
  • versgemalen peper

Voorbereiden

Pers de citroen uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe de sardines in de marinade en draai ze er een paar keer in om. Dek af met plasticfolie en laat de sardines 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiden

Verhit de grillplaat voor. Strooi het grove zeezout uit over de grillplaat zodra die goed heet is. Leg de sardines op het bedje zeezout en laat ze 2 minuten bakken voor je ze met de marinade besprenkelt. Laat de sardines nog een paar minuten bakken en dien ze dan meteen op.

Extra benodigd

Grillplaat

Kookboek

Het recept 'Gegrilde sardines met olijfolie en zeezout' is afkomstig uit het kookboek...

Grillen à la plancha

Sandra Mahut

A la plancha is altijd feest! Want gegrild eten à la plancha is vol van smaak, lekker knapperig, naturel en heel snel klaar. Dat alles dankzij een gloeiendhete grillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Sardines recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!