Gebakken schelvis met zeekraal

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 150 g zeekraal
  • 2 schelvisfilets
  • olijfolie
  • ½ citroen

Bereiden

Was de zeekraal en snijd de onderste harde stukken van de stengels weg. Bak kort in olijfolie en voeg het sap van een halve citroen toe. Kruid enkel met peper en weinig of geen zout. Let op met zout: zeekraal is al voldoende zout van zichzelf.

Bak de schelvisfilets in olijfolie. Kruid met peper en zout. Dresseer eerst wat zeekraal op een bord en leg daarop de vis.

Opmerking

Zeekraal is een vetplant die groeit op zilte kustgronden. Vroeger werd ze in het wild geplukt in Zeeland, maar dat mag niet meer omdat de plant intussen beschermd is. Tegenwoordig wordt zeekraal gekweekt en vind je ze makkelijk in de handel. Geblancheerd of kort gebakken is zeekraal heel lekker. De smaak ligt ergens tussen zeewier en spinazie, maar met een uitgesproken zilte toets.

Kookboek

Het recept 'Gebakken schelvis met zeekraal' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn pure keuken 1 & 2

Pascale Naessens

De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Schelvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!