Gegratineerde scholrolletjes met paprika

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 275 kcal

Ingrediënten

  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels mild paprikapoeder
  • ½ eetlepel oregano
  • 6 scholfilets van ca. 100 g
  • 100 ml medium dry sherry of witte wijn
  • 75 g belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pureer de paprika's in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.

Lekker met pasta en sperziebonen.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Variatietip

Vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas.

Bron

Het recept 'Gegratineerde scholrolletjes met paprika' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Schol recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!