Oosterse tilapiafilet met paksoi

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 20 g eiwit
  • 12 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in reepjes
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 200 g tilapiafilet, in blokjes
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • 1-2 eetlepels Japanse sojasaus

Bereiden

Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren.

Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ca. 3 minuten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand.

Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes door. Lekker met rijst of noedels.

Vervangende vis

Vervang de tilapiafilet in dit recept eens door verse makreelfilet.

Bron

Het recept 'Oosterse tilapiafilet met paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Tilapia recept tips

Reacties op dit recept

  • HeleenIk heb er nog extra paprika's bijgebakken, anders zou het wel karig zijn qua groenten. Ook is het handiger de tilapia apart te bakken van de groenten, bij mij gingen de stukjes vis namelijk kapot. Niet erg, maar blokjes staat wat leuker.

    reageren

  • StefanSimpel recept maar erg lekker!

    reageren