Tilapia curry met broccoli

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vis

bevat per portie

  • 210 kcal

Ingrediënten

  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 500 g tilapiafilet, in stukken van 3-4 cm
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 2-3 eetlepels olie
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 1 rode peper, in heel dunne reepjes
  • 200 ml kokosmelk

Bereiden

Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.

Kruid de stukken tilapia met zout en kerriepoeder. Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt. Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om.

Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Breng de curry op smaak met zout en peper. Lekker met basmatirijst en wortelsalade met verse koriander.

Variatietip

Vervang de tilapia door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets. Vervang de broccoliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes.

Bron

Het recept 'Tilapia curry met broccoli' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Tilapia recept tips

Reacties op dit recept

  • DavidSnel en smakelijk recept, wij maken er een iets pittigere versie van.

    reageren

  • HarryPrima snel recept. I.p.v. rode peper een theelepel sambal oelek maakt het recept nog sneller.

    reageren

  • rietMet verse gember en knoflook bij de kerriepoeder maakt het een stuk pittiger.

    reageren

  • WilHeel smakelijk recept maar mag iets pittiger zijn.

    reageren

  • carlaEn toen vergat ik de kokosmelk bij het boodschappen doen. Niet getreurd, ik gaf er een wat andere 'schwung' aan en dat pakte niet verkeerd uit. Ik had nog wel een restje room en crème fraîche in de koelkast, dus dat gebruikte ik met een voorzichte eetlepel mangochutney (lucullus). De groenten voegde ik nog een halve rode paprika en een nootje verse gember aan toe. Ik halveerde het recept ongeveer, voor 2 personen. Het was smullen, en gaat het daar niet uiteindelijk om?

    reageren