Pulled zalm van de barbecue

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 300 g zeezout
  • 80 g rietsuiker
  • 2 citroenen, alleen rasp
  • 1 kg zalmfilet, wild, met vel, ontschubd
  • 1 citroen
  • dille

Bereiden

Meng zeezout, rietsuiker en citroenrasp en smeer hier de zalm goed mee in. Laat afgedekt een uur in de koelkast pekelen. Spoel schoon onder de kraan en dep goed droog.

Strooi de rookmot op de kolen, leg direct de zalm op de huid in de barbecue (temperatuur van 80 °C | vuur, indirect) en laat 30 minuten roken. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven 60 °C komt.

Laat de zalm even uitdampen en trek voorzichtig met de vingers de segmenten uit elkaar. Wat mij betreft geen saus, alleen een beetje citroensap en zwarte peper. Garneer met een paar pluimpjes dille.

Extra benodigd

Rookmot, Big Green Egg barbecue

Opmerking

'Hahaha, dit recept heette eerst ‘zalm, warm gerookt’, maar toen ik de zalm van de barbecue haalde en hij in segmenten uit elkaar viel, had ik opeens mijn pulled zalm, waanzinnig!'- Julius Jaspers

Kookboek

Het recept 'Pulled zalm van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

Simple Smart BBQ

Julius Jaspers

'Simple Smart BBQ', want bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal werkt rond dat vuur. Vooral voor die mensen is dit boek... lees verder

© Carrera Culinair

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!