Zalm uit de oven met pesto en rauwe ham

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets zonder vel
  • 4 flinke eetlepels verse pesto
  • 1 citroen
  • 8 plakjes rauwe ham
  • scheutje olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met pesto. Rasp wat citroenschil erboven. Verpak de zalmfilets vervolgens in de plakjes rauwe ham. Vet een braadslee in met wat boter of olie en leg de zalmfilets erin. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.

Zet de braadslee op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Na 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van je filets) is de ham knapperig, en de zalm nét gaar en nog heerlijk zacht en mals. Lekker met venkel uit de oven.

Tip

Metaal geleidt de warmte het best, dus de vis is sneller gaar in de braadslee of op de bakplaat dan in een keramieken ovenschaal.

Kookboek

Het recept 'Zalm uit de oven met pesto en rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin

Karin Luiten

Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (34 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • YosLekker

    reageren

  • IngeWas erg lekker! Zeker met zelfgemaakte pesto (basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie) en Serranoham.

    reageren

  • RenéErg lekker! Snel te bereiden. En gezond, volledige maaltijd. Bedankt voor dit recept. Ik ga dit vaker klaarmaken.

    reageren

  • liesbethDeze zalm uit de oven is echt een topper, dankjewel Karin! De combinatie met pesto en rauwe ham is verrukkelijk. Ik had nog Bauernschinken van Appie liggen, de volgende keer probeer ik serranoham.

    reageren