Zalm en groenten en papillote uit de oven van Tana Ramsay

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 zalmfilets
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 grote sjalot, in dunne ringen
  • 1 winterwortel, geschrapt en in luciferdunne reepjes
  • 8 sugarsnaps, in de lengte opengesneden
  • 8 roosjes broccoli met steel
  • 16 groene olijven
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 5).

Neem 4 vierkante stukjes vetvrij papier van ongeveer 23 cm per kant. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en leg de zalmfilets erop.

Strooi de knoflook, peper en het sjalotje erover en leg de rest van de ingrediënten erop. Voeg een klein beetje peper en zout toe.

Vouw het papier tot een pakketje door de randen dicht te draaien. Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 10-15 minuten in de oven.

Extra benodigd

Vetvrij papier

Persoonlijke noot

'Deze manier om vis te bereiden is heel makkelijk en kinderen zijn er dol op, omdat ze hun eigen pakketje krijgen. Tijdens het stomen blijven de smaak en gezonde bestanddelen van de vis behouden. Wat wil je nog meer?' - Tana Ramsay

Kookboek

Het recept 'Zalm en groenten en papillote uit de oven van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Tana Ramsay's familiekeuken II

Tana Ramsay

Of je nu maar een paar minuten de tijd hebt voor de bereiding van een avondmaaltijd, of dat je de hele middag uittrekt om met de kinderen een taart te bakken... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanLeuk idee alleen de groenten blijven te rauw. Daarbij zat er te weinig vocht bij. Een volgende keer blancheer ik de groenten en doe ik er een scheutje witte wijn bij.

    reageren

  • JessieHelemaal eens met Joan, het recept klopt helemaal niet. Het is droog en rauw. Kan me niet voorstellen dat een "chef" dit recept ooit heeft uitgeprobeerd.

    reageren