Zalm met warme olijven en tomaatjes

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 handvol kleine tomaatjes
  • 1 handvol olijven
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 2 zalmfilets van ca. 200 g elk
  • tijm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem een vuurvast kommetje. Leg hierin de tomaatjes en de olijven, kruid met peper en zout. Giet er een goede scheut olijfolie en een goede scheut balsamicoazijn over (half-half), zodat het geheel voor een derde onder staat. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

Kruid de zalmfilets met flink wat tijm en peper en een beetje zout. Giet er wat olijfolie over. Gril ze ongeveer 7 minuten op de barbecue, zodat de binnenkant nog rauw is. Je kunt de vis naar eigen smaak ook langer garen.

Dresseer de groentemengeling naast de visfilet. Het heerlijke warme sap van de gare tomaten, de olijven, de balsamico en de olijfolie is meteen ook het onweerstaanbare sausje.

Kookboek

Het recept 'Zalm met warme olijven en tomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...

Chefs op hete kolen

Marc Declercq

Of je nu een beginner bent of de beste grillmeester van de hele buurt, in dit boek vind je alles om je barbecuegerechten nog beter, vlotter en smakelijker te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!