Zalmbonbons met pesto

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets zonder vel à 125 g
  • 4 flinke eetlepels verse (!) pesto
  • ½ citroen
  • 6 plakjes rauwe ham
  • scheutje olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd elke zalmfilet in drieën zodat je 12 vierkantjes krijgt. Besmeer de bovenkant met pesto, maar houd 1 flinke theelepel over voor de saus. Rasp wat citroenschil boven de vis fijn.

Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en wikkel de repen om de zalmblokjes.

Leg ze in een licht met olijfolie ingevette braadslee. Zet ca. 6 minuten in de oven tot de ham knapperig is, en de zalm nét gaar.

Leg op elk (langwerpig) bord 3 zalmbonbons. Roer de overgebleven pesto met een scheut olijfolie en een kneepje citroensap tot een dunne olieachtige saus en druppel eromheen.

Kookboek

Het recept 'Zalmbonbons met pesto' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes

Karin Luiten

Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!