Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 315 kcal

Ingrediënten

  • 3 kleine eieren
  • 1 citroen
  • 400 g gerookte zalm, in heel kleine stukjes
  • 2 Tasty Tom tomaten, zonder zaadjes en in heel kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren.

Rasp van de citroen ½ eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Meng in een kom de geraspte citroenschil met 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak. Schep de blokjes zalm en tomaat erdoor.

Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie, kappertjes, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing.

Zet op een bord een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede en vul deze met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog. Maak zo nog drie zalmtaartjes. Leg de partjes ei eromheen en schep de dressing ertussen. Garneer eventueel met sprietjes bieslook. Lekker met geroosterde sneetjes bruin stokbrood.

Extra benodigd

Uitsteekvorm (doorsnede 5 cm)

Variatietip

Vervang de gerookte zalm door gerookte makreel. Vervang de kappertjes door kleine blokjes augurk.

Bron

Het recept 'Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Zalmtartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!