Zalmtartaar op toast

  • 40 stuks
  • 15 min
  • waardering 8,4
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakt vers bieslook
  • 250 g zalm, fijngesneden
  • 1 rode ui (100 g), fijngehakt
  • 40 kleine vierkante toastjes
  • 65 g crème fraîche
  • 40 kleine takjes verse dille (of bieslook of peterselie)

Bereiden

Meng in een kom het citroensap, de mierikswortel, de kappertjes en het bieslook. Voeg de zalm en ui toe en schep het geheel voorzichtig door elkaar.

Verdeel de zalmtartaar over de toastjes. Leg bovenop een toefje crème fraîche en een takje dille. Serveer de zalmtartaar koud.

Tip

De ingrediënten voor de tartaar kunt u tot 3 uur van tevoren snijden. Bewaar ze afzonderlijk in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Zalmtartaar op toast' is afkomstig uit het kookboek...

Zalm

diverse auteurs

Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak... lees verder

© De Lantaarn. Beeld: Joanna Tkaczuk | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Zalmtartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!