Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 800 g zeeduivel
  • 100 g walnoten + 50 g extra
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 200 g flinterdun gesneden rookspek
  • 6 salieblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete aardappel, in plakjes
  • 8 kleine meiknolletjes, in plakjes

Bereiden

Vraag de visboer de huid van de zeeduivel en de centrale graat te verwijderen zonder dat de filets losraken. Was de vis kort onder koud stromend water en dep hem droog.

Blancheer 100 g gepelde walnoten 3 minuten in kokend water en verwijder de vliesjes. Hak de walnoten en de gedroogde abrikozen grof. Breng op smaak met zout en peper en vul er de leemte mee die de graat heeft achtergelaten.

Omwikkel de vis met het spek en de salieblaadjes en houd ze met keukengaren op hun plaats. Leg de gevulde vis in een ovenschaal. Zet de schaal in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Stoom de aardappel en de knolletjes in 5 minuten gaar en schik ze rondom de vis in de ovenschaal. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Bak de vis 20 minuten in de oven.

Rooster als de vis gaar is de resterende walnoten in een droge koekenpan en verdeel ze vlak voor het opdienen over de vis.

Tip

De bitterheid van de vliesjes hangt af van de versheid van de walnoten. Proef de walnoten eerst en beslis dan of het nodig is om ze van hun vliesjes te ontdoen. Blancheer de noten in alle gevallen om ze zachter te maken.

Kookboek

Het recept 'Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek' is afkomstig uit het kookboek...

Vis en schaaldieren

diverse auteurs

In 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken. Verwen je gasten met het beste wat de... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Zeeduivel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!