Gestoomde zeeduivel met prei

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 26 g eiwit
  • 8 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 zeeduivelfilets van 150 g
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 4 eetlepels pastis of droge vermout
  • 2 stevige preien, in dunnen ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • ½ eetlepel balsamicoazijn

Voorbereiden

Wrijf de stukken zeeduivel royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis zo 15 minuten liggen.

Bereiden

Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

Leg de stukken vis in een stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in 2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper.

Schep op warme borden een bedje van gesmoorde prei en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes.

Extra benodigd

Stoommandje

Vervangende vis

Tarbot, kabeljauw

Kookboek

Het recept 'Gestoomde zeeduivel met prei' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zeeduivel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!