Zeeduivel met broccoli en farfalle

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 800 g broccoli, in roosjes (ca. 2 broccoli)
  • 6 zeeduivelfilets van elk 150 g (ca. 3 cm hoog)
  • 500 g farfalle (kooktijd vermeld op de verpakking: 10 minuten)
  • 4 sjalotjes, ragfijn gesnipperd
  • olijfolie
  • boter
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml room

Bereiden

Snijd de broccoli in roosjes en verdeel ze over twee geperforeerde pannen van 1,5 liter.

Leg de zeeduivelfilets in een ingevette geperforeerde pan van 1,5 liter en zet er een niet-geperforeerde pan van 1,5 liter onder.

Doe de farfalle in een niet-geperforeerde pan van 4 liter en giet er water bij tot ongeveer 3 cm boven de pasta.

Zet de pasta boven in de stoomoven en stoom 8 minuten op 120 °C of 14 minuten op 100 °C.

Stoof de fijngesneden sjalot in de olijfolie en een koffielepeltje boter in een pan op het vuur. Kruid met peper en zout.

Zet de broccoli in de stoomoven onder de pan met de pasta en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C.

Giet de pasta kort af zodat ze niet te droog zijn. Doe ze terug in de pan, leg er een deksel op en zet ze terug in de stoomoven.

Laat de pasta en de broccoli in de stoomoven staan. Zet de geperforeerde vispan met de niet-geperforeerde pan van 1,5 liter boven in de stoomoven. Stoom alles 6 à 9 minuten op 80 °C (afhankelijk van de gewenste gaarheid).

Doe intussen de witte wijn bij de sjalot en laat verder stoven. Voeg de room er aan toe, kruid zo nodig bij en laat inkoken.

Bestrooi de zeeduivel met peper en fleur de sel alvorens hem te serveren.

Extra benodigd

Stoomoven

Tip

Groenten, aardappelen, deegwaren en rijst blijven warm in de stoomoven en garen niet verder op 80 °C.

Kookboek

Het recept 'Zeeduivel met broccoli en farfalle' is afkomstig uit het kookboek...

Stoomkoken voor iedereen

Karin Verhelst

'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zeeduivel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!