beef wellington recepten

recept
waardering
Beef Wellington

Beef Wellington

Laat 1½ hg ossenhaas op hoog vuur aan alle kanten bruin worden in een pan met 2 klontjes boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Zet vervolgens in een op 230 °C voorverwarmde hete oven en reken 5 minuten per kant. Laat het vlees volledig afkoelen op een rooster. Rol 500 g bladerdeeg uit in een rechthoek van 40x30 cm. Leg daar het koude vlees op. Maak de randen overal een beetje nat. Vouw het deeg over het vlees en druk de 2 deeglappen stevig op elkaar. Bestrijk het deeg met een met een beetje water losgeklopte eierdooier. Maak een stoomgaatje in het deeg. Laat de Beef Wellington ongeveer 20 minuten in de oven bakken op 230 °C.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken