Biefstuk met een paar frietjes uit ganzenvet

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g ganzenvet (je hebt veel nodig, maar je kunt het opnieuw gebruiken)
  • 4 mooie frietaardappelen, geschild en in minibalkjes gesneden
  • 2 mooie biefstukjes van de slager

Bereiden

Die 'paar frietjes', dat is om te voorkomen dat je de friteuse tevoorschijn haalt, als je er al een hebt, en die met 5 potten ganzenvet vult om te zorgen dat hij werkt! Een pannetje is prima hiervoor. En ook al krijg je geen 'megakrokante', ze zijn lekker huisgemaakt.

Verwarm het ganzenvet in een pan.

Verwarm de borden waar het vlees en de friet op komt (een vleugje water en 10 seconden in de magnetron).

Als het vet het geluid begint te maken ongeveer zoals dat van je maag tegen het middaguur, maak dan de friet en laat frituren totdat ze krokant zijn. Geen twee keer in de pan, geen thermometer: het gaat vanzelf goed. Bak het vlees met alle respect.

Dien het geheel op met fleur de sel en peper.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met een paar frietjes uit ganzenvet' is afkomstig uit het kookboek...

Goede smaak

Trish Deseine

Een luxe cassette met zes kookboekjes en meer dan 140 recepten voor de echte fijnproever. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!