Boeuf Stroganoff (de enige echte)

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 witte uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels boter
  • 200 g champignons, gehalveerd
  • 900 g runderbiefstuk, in reepjes
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 150 ml droge witte wijn
  • 40 g tomatenpuree
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel dijonmosterd (naar smaak)
  • ½ citroen, alleen het sap

Bereiden

Fruit de ui glazig in de boter. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak lichtbruin.

Voeg het vlees toe en bestrooi met suiker, paprikapoeder, zout en peper.

Meng de witte wijn met de tomatenpuree en voeg na 5 minuten toe aan het vlees.

Laat 10 minuten stoven en voeg de crème fraîche toe.

Breng op smaak met mosterd, citroensap, zout en peper.

Doodzonde als je dit niet direct serveert.

Opmerking

'Een van origine Russisch recept uit de keukens van de familie Stroganov, waarbij hele volksstammen denken dat het met wodka gemaakt wordt, want ook Russisch. Maar niets is minder waar. De hoofdbestandedelen zijn biefstuk, tomaat en zure room of crème fraîche.' - Julius Jaspers

Kookboek

Het recept 'Boeuf Stroganoff (de enige echte)' is afkomstig uit het kookboek...

Stoofbijbel

Julius Jaspers

Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • MarjaDit lijkt me erg lekker! Alleen zit ik met 1 ding en dat is de prijs. Biefstuk is een duur, maar erg lekker stukje vlees en als je €20,- per week hebt om voor 2 mensen de boodschappen voor een week te doen... tja dan zit biefstuk er, helaas, niet in! Zou ik dit ook met gehakt kunnen maken? Ook een rib uit het lijf, maar wel regelmatig in de reclame! Dus dat zou een keertje wel kunnen... sprak zij hoopvol.

    • RonaldoNog echter en minstens zo lekker. Runderlappen in blokjes en dan drie uur zacht laten stoven.

    reageren

  • carlaIk zou eventueel aan kip denken.

    reageren

  • JoelleKoop Hollandse biefstuk bij de Aldi, 2 stuks € 5,00.

    reageren