Geroerbakte biefstuk met groene paprika en zwarte bonensaus

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 9
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g ossenhaas of kogelbiefstuk, dwars op de draad in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels Chinese rijstwijn
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in driehoekjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in stukjes van 3-4 cm
  • 2 eetlepels Chinese zwarte bonen, met een vork geprakt

Bereiden

Doe het vlees en de knoflook in een kom. Schenk er 1 eetlepel rijstwijn bij en schep alles met je handen of een tang door elkaar. Dek af en marineer 30 minuten.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Draai de wok rond zodat de zijkanten met een dun laagje olie bedekt zijn. Voeg als de olie goed heet is de paprika en lente-uitjes toe. Roerbak 1-2 minuten tot de paprika net blaren krijgt en begint te glanzen. Schep met een schuimspaan in een kom.

Laat de olie in de wok weer heet worden. Voeg de biefstuk toe en laat 2 minuten met rust, dus roer niet, zodat het vlees een goudbruin korstje krijgt. Roerbak nog 1 minuut tot het vlees niet roze meer is.

Voeg de zwarte bonen toe aan de wok samen met de paprika en lenteuitjes en roer alles door elkaar.

Schenk de rest van de Chinese rijstwijn erbij en roerbak tot deze sist en verdampt. Roer alles door elkaar om de saus te verspreiden en verwarm 1 minuut. Schep op een schaal en dien heet op, met rijst.

Tip

'Van hartige, of umami, zwarte bonen wordt alles lekkerder. Maar niet alleen vlees past goed bij de bonen. Je kunt ook schilfers zwarte bonen over verse vis strooien voor je deze stoomt.' - Ross Dobson

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte biefstuk met groene paprika en zwarte bonensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek China

Ross Dobson

Met 'Basisboek China' leer je hoe je de heerlijkste dumplings, loempia's en pekingeend zelf kunt maken. Maar je maakt ook kennis met nieuwe smaken, zoals kip gerookt boven thee en kruiden, en krijgt uitleg over zes manieren om hoisinsaus te gebruiken... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!