Gordon Ramsay: entrecote met rodepaprikasaus
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 4 entrecotes of rib-eyes à 200 g
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels roze peperkorrels, licht gekneusd
- 1 glas rode wijn
- 6-7 eetlepels olijfolie
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 citroenen
Voorbereiden
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels. Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereiden
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6. Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15-20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine. Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes. Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine. Meng tot ze glad zijn.
Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie. Voeg zout en peper toe.
Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur. Rooster 3-5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten. Serveer met de plakken citroen en de saus.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: entrecote met rodepaprikasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay maakt het makkelijk
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je thuis snel en eenvoudig heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan. Hij maakt... lees verder
© Tirion Uitgevers