Entrecote met chimichurri

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

bevat per portie

  • 655 kcal
  • 35 g eiwit
  • 56 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels (rode) wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • Tabasco
  • 4 entrecotes

Voorbereiden

Meng de peper en peterselie door de azijn en olie tot een homogene saus ontstaat. Roer de gesnipperde ui met de oregano erdoor. Breng op smaak met zout en enkele druppels Tabasco. Laat de saus zeker 2 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden

Bestrijk de entrecotes dun met olie en rooster ze in ca. 8-10 minuten in een hete grillpan of op de barbecue bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de saus erbij.

Extra benodigd

Grillpan

Bron

Het recept 'Entrecote met chimichurri' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Entrecote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!