Entrecote met ui-wijnsaus
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 425 kcal
- 31 g eiwit
- 27 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 1 worteltje, in dunne schuine plakjes
- 1 plakje ontbijtspek, in reepjes
- 150 ml rode wijn
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Franse tuinkruiden
- 2 theelepels maïzena
- 2 takjes peterselie, fijngeknipt
- 2 entrecotes
Bereiden
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak de ui, de wortel en het spek 5 minuten. Voeg de wijn, 100 ml water, het bouillonpoeder, de suiker en de tuinkruiden toe. Kook het wijnmengsel 10 minuten met de deksel op de pan.
Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water. Voeg het al roerende toe aan het wijnmengsel. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de peterselie toe.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak de entrecotes in ca. 5 minuten rosé. Keer ze halverwege. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op twee borden. Verwarm de saus nog even en schenk een deel van de saus over het vlees. Lekker met aardappelpuree en komkommersalade.
Bron
Het recept 'Entrecote met ui-wijnsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: hlphoto | Shutterstock.com