Hamburger met ei en 4 kruiden

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt van de uitgebeende platte bil zonder vet
  • 4 eieren
  • paar takjes peterselie, bieslook, kervel en dragon, fijngehakt
  • 4 mespunten paprikapoeder
  • 4 broodjes
  • 200 g tomme
  • 1 rode ui, geschild en in plakjes
  • 1 handje jonge sla
  • voor de cocktailsaus
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketchup

Bereiden

Meng voor de saus de dooier en de mosterd. Voeg de olie toe en klop er een emulsie van. Roer er vervolgens zout, peper en ketchup door.

Verdeel het gehakt in 4 ballen van 150 g en vorm er hamburgers van. Bak ze in een pan met wat vet op hoog vuur bruin of doe dat onder de grill. Bak 2 minuten per kant (het vlees is dan nog tamelijk rauw). Bestrooi ze met zout en peper.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de eieren een paar minuten; bestrooi het eiwit al aan het begin met de fijngehakte verse kruiden. Wacht tot de witten zijn gestold en bestrooi de dooiers met zout en paprikapoeder. Bak niet te lang: de dooiers moeten vloeibaar blijven.

Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de tomme in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.

Verdeel de saus over de bovenste helften van de broodjes. Leg de hamburgers steeds op de onderste helft en voeg de kaas, de plakjes ui, de sla en de eieren toe. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.

Tip

Strooi gebakken uitjes op de eieren.

Kookboek

Het recept 'Hamburger met ei en 4 kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Hamburgers

Steve Burggraf

Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!